Konferencija „Larta“ – atsakingų restoranų verslas“

2013-04-15

Balandžio 30 d. VšĮ „Rūpi“ kartu su tinklalapiu ww.meniu.lt bei specializuotu leidiniu „Restoranų verslas“ organizuojamoje progresyvių idėjų ir sumanymų kupinoje konferencijoje ne tik susipažins su pasaulinėmis atsakingo restoranų verslo srities tendencijomis, bet ir turės unikalią galimybę pamatyti sėkmingiausius atsakingų restoranų pavyzdžius Lietuvoje bei sužinoti jų patirtį.

Daugelį metų didžioji dauguma restoranų buvo orientuoti į pigius produktus ir filosofiją „pelnas – šiandien, o rytoj – bus matyti“, tačiau šiuo metu vien tik orientacijos į pelną nepakanka. Kaip parodė 2011–2012 metais www.meniu.lt organizuotas restoranų lankytojų tyrimas – 68 proc. apklaustųjų prioritetą skyrė sezoniniams ekologiškiems ir vietiniams produktams; 73 proc. klientų svarbi informacija apie genetiškai modifikuotus organizmus, 73 proc. prioritetą teikia restoranams, naudojantiems ekologiškas valymo/plovimo priemones. Net 67 proc. aktualu, ar restoranas, kuriame jie valgo, rūšiuoja atliekas; 62 proc. apklaustųjų nurodė, kad jiems svarbu, ar restoranas renkasi atsakingus tiekėjus; o beveik 50 proc. – ar restoranas taupo elektrą ir vandenį ir ar renkasi tik gausius išteklius turinčias žuvų rūšis.

Per pastaruosius metus pasaulinis viešojo maitinimo sektorius sparčiai persiorientuoja į vietinę produkciją, sezoninę virtuvę, skiria daugiau dėmesio antrinių žaliavų perdirbimui ir tinkamam utilizavimui, renkasi mažesnes, bet daugiau maistinių medžiagų turinčias porcijas. Šios kryptys sparčiai plinta ir mažuose šeimos, ir labai modernių koncepcijų restoranuose. Ignoruojantys šias pasaulines tendencijas atsilieka ne nuo laikinos mados, o nuo realijų, ir ilgainiui privalės arba prisitaikyti, arba netekus reputacijos užleisti vietą kitiems.

Kas kviečiamas dalyvauti?

Konferencija yra aktuali ne tik pradedantiesiems restoranų atstovams ir šefams, bet ir ilgametę patirtį bei tradicijas išlaikiusiems restoranams, ūkininkams ir tiekėjams.

Kokios temos bus gvildenamos konferencijos metu?

Konferencijos metu daugiau nei dešimt žinomų savo srities specialistų pasidalys mintimis apie tai, kaip išvengti genetiškai modifikuotų organizmų restorano produktuose,  kaip į restoranų meniu įtraukti sezoninės ir vietinės produkcijos, kuo pakeisti nykstančias žuvų rūšis, kaip bendradarbiauti su ūkininkais, pristatys, kodėl apsimoka būti atsakingu restoranu, ir aptars daug kitų klausimų.

Konferencijos metu bus išrinktas ir apdovanotas atsakingiausias Lietuvos restoranas.

Dalyvių registracija vyksta iki š. m. balandžio 15 d. Kadangi vietų skaičius ribotas, todėl kviečiame registruotis jau dabar: https://docs.google.com/forms/d/1IED2Uvq89TEsa1jsxbHSFCykHFUItsOiZElQqgrxiNU/viewform

Daugiau informacijos: http://www.meniu.lt/naujiena/registracija-i-atsakingu-restoranu-konferencija-prasidejo

Konferencijos metu atsakingu pietų meniu rūpinasi „Larta“ asociacijos narys ir konferencijos parteris – restoranas „Terrazza“.